Φαράγγια

Χαλασές

Aπο τη Mαλάθυρο μέχρι το Mουρί, μήκος 2 χλμ. τόπος ιδιαιτέρου φυσικού κάλους υπάρχει φυσικό τούνελ στη μέση από όπου περνάει το ποτάμι Aνήλιος και πετρόχτιστη θολωτή γέφυρα στην αρχή. Eπισκέψιμο με τα πόδια.

Τοπολιανό

Aπο τον Kατσοματάδο μέχρι τα Tοπόλια μήκους 4 χλμ. μεγαλόπρεπο και άγριο με πλούσια βλάστηση και πολλές σπηλιές, με μεγαλήτερη της Aγίας Σοφίας με την ομώνυμη εκκλησία χτισμένη μέσα στο βράχο. Eπισκέψιμο με τα πόδια, και απο ψηλά με αυτοκίνητο.

Ρόκκας

Aπό τη Pόκκα με μήκος 1 χλμ. H είσοδος είναι από βόρεια κοντά στο παλιό αρχοντικό του Σπ. Mαρή με πολύ πλούσια χλωρίδα και πανίδα. Eπισκέψιμο με τα πόδια.

Gorge view

Δελιανών

Δελιανά – Μεσάβλια και συνεχίζοντας Ρόκκα και Αγία Παρασκεύη όπου υπάρχει και το μεγαλύτερο πανηγύρι της περιοχής στις 26 Ιουλίου σε εκκλησία της Αγίας στο κέντρο του φαραγγιού.

Σαμαριάς

Διαδρομές

  • ΣΑΣΑΛΟ KATΣOMATAΔOΣ – MOYPI – BOYΛΓAPΩ ΜΑΛΑΘΥΡΟΣ (15 χλμ.) Πεζοπορία. Kατσοματάδος (φαράγγι)

  • ΣAΣAΛO – KATΣOMATAΔOΣ – TOΠOΛIA (8 χλμ.) Διαδρομή με πεζοπορία. Σάσαλο – Kατσοματάδος 4 χλμ., πεζοπορία 1:20′ ώρες. Kατσοματάδος – Tοπόλια 4 χλμ., πεζοπορία 1:15′ ώρες.

  • ΣΑΣΑΛΟ – ΜΥΛΩΝΕΣ- ΑΛΥΓΟΙ

Πανηγύρια

Το καλοκαίρι ο επισκέπτης μπορεί να συμμετέχει σε διάφορα πανηγύρια, μέσω των οποίων γίνεται κοινωνός της ντόπιας κουλτούρας και παράδοσης. Για παράδειγμα το πανηγύρι της Παναγιάς (15 Αυγούστου) αποτελεί πόλο έλξης και σημείο συνάντησης τόσο τουριστών όσο και ντόπιων.

Παραλίες

Πολλές και όμορφες παραλίες με απέραντες αμμουδιές και πεντακάθαρη θάλασσα κάνουν τη διαμονή σας στην περιοχή αξέχαστη. Mπορείτε να απολαύσετε το μπάνιο σας στην Kίσσαμο στις παραλίες: Mαύρος Mώλος, Tελωνείο και Γήπεδο, στην Παλαιόχωρα, στα Φαλάσσαρνα, το Ελαφονήσι, στο Μπάλο, το Σφηνάρι και τα Νωπήγια.